novice
28.11.12

40 let Renaulta v Novem mestu

V Revozu letos beležimo 40-letnico Renaulta v Novem mestu. Častitljiv jubilej bomo med drugim obeležili z zgodovinsko razstavo za povabljene ter v nadaljevanju za vse zaposlene in okroglo mizo na temo konkurenčnosti avtomobilske industrije v Sloveniji, ki je potekala v sredo, 28. novembra, v Dvorani za komunikacije podjetja Revoz. 

Okroglo mizo je vodila Vida Petrovčič, sodelovali pa so predsednik uprave Revoza Aleš Bratož, generalni direktor TPV Vladimir Bahč, generalni direktor Helle Saturnusa Christof Droste, predsednik poslovodnega odbora Hidrie Iztok Seljak in direktor Slovenskega avtomobilskega grozda Dušan Bušen.

 

Udeleženci okrogle mize so razpravljali o stanju v svetovni avtomobilski industriji ter zlasti o pogojih poslovanja v posameznih državah. Stanje avtomobilskih dobaviteljev v Sloveniji je orisal Dušan Bušen, o pogojih obstoja in zagotavljanju konkurenčnosti avtomobilske industrije Slovenije pa so poleg predsednika Revozove uprave Aleša Bratoža, spregovorili tudi Christof Droste, Iztok Seljak in Vladimir Bahč. Aleš Bratož je ob tem poudaril, da je Revozova konkurenčna prednost v zaposlenih, ki so dobro usposobljeni in visoko motivirani, kljub trenutnim težavam v avtomobilski industriji.

 

Beseda je tekla tudi o odličnosti poslovanja, kako jo zagotoviti, ter o pomenu tako velikih podjetij za okolje v luči družbene odgovornosti. Udeleženci so bili tudi kritični do trenutnih gospodarskih in političnih razmer, želeli pa bi si tudi več prožnosti pri delovni zakonodaji ter bolj učinkovite in hitrejše administrativne postopke pri pridobivanju potrebnih dokumentov za izgradnjo novih objektov, za zagon novih industrijskih naprav ... Okroglo mizo so zaključili optimistično, z željo in s prepričanjem, da se bodo tudi v bodoče srečevali na takih in podobnih dogodkih v počastitev obletnic delovanja podjetij ali poslovnih uspehov.

 

Priloga: 40 let .pdf 3,34MB


Softlink

Softlink

Softlink

 

 time 95 | cache 7200