novice
23.10.07

Novi twingo za nova znanja

Novi twingo je v Revoz prinesel nove tehnologije, nove proizvodne procese, nove delovne načine in številne nove sodelavce. Z željo, da vsa ta znanja prenesemo tudi v slovensko okolje, smo se v Revozu odločili okrepiti sodelovanje s slovenskimi šolami in fakultetami ter ob tem podariti 15 vozil twingo 14 srednjim oz. poklicnim tehničnim šolam in eni strojni fakulteti.

Od leta 2003 dalje, ko so se začele prve priprave na projekt novega twinga, je Revoz povečal število zaposlenih z okoli 2.100 na današnjih 3.000. Zaposlovanje je še vedno v teku, ne zaposlujemo pa le delavcev za delo na proizvodnem traku pač pa tudi tehnologe, inženirje in managerje. Bogate možnosti poklicnega razvoja v Revozu ponujajo med drugim tudi mednarodno mobilnost (delo na različnih projektih) in možnost razvoja kariere v okviru Skupine Renault.

Ker imamo v Revozu zelo dobro razvit lasten izobraževalni sistem, ki temelji na Politiki izobraževanja Skupine Renault, želimo svoja znanja prenesti tudi na mlade. Tako bomo nadaljevali in še okrepili sodelovanje pri poklicnem usmerjanju dijakov in pri organizaciji tehničnih dni na šolah, predstavljali in spodbujali k tehničnim poklicem na šolah, partnersko sodelovali s šolami na njihovih projektih ter predvsem okrepili obseg izvajanja obvezne prakse v našem podjetju. Pri tem bomo učencem oziroma študentom ponudili možnost dela s strokovnjaki, ki so na svoji bogati poklicni poti delali na številnih mednarodnih projektih ter z najnovejšimi tehnologijami, in to v okolju, ki ponuja kakovostne pogoje za učenje (šolske robotske celice, učilnice za robotiko in avtomatiko, učilnice v proizvodnji za posamezno stroko ...).

Ob tej priložnosti smo 14 slovenskim srednjim in poklicnim tehničnim šolam ter eni strojni fakulteti (seznam v prilogi), ki imajo tehnične učilnice za učenje na avtomobilih, podarili vozila twingo. Tako se bodo lahko slovenski učenci oziroma študentje učili na najnovejšem modelu, ki ga za celotno evropsko tržišče izdelujemo samo v Revozu in katerega industrijski del projekta so zelo uspešno opravili prav strokovnjaki iz Revoza.

 time 92 | cache 7200