novice
 • 15.06.18

  Obeležili 4-milijonto vozilo renault iz Revoza

  S tridnevnim dogodkom, od 28. do 30. maja, smo v Revozu obeležili 4-milijonto vozilo znamke Renault, izdelano v Novem mestu. To je pomemben mejnik v zgodovini Revoza, ki smo ga izkoristili za priznavanje vseh zaposlenih in poudarili pomen dobrih vezi z zunanjim okoljem.

   

 • 27.07.17

  Revoz na kolektivnem dopustu

  Od 31. julija do vključno 15. avgusta je podjetje Revoz na letnem kolektivnem dopustu.
 • 20.02.17

  Revoz povečuje obseg proizvodnje

  Začetek obratovanja nočne izmene v skladu z načrti in nadaljnje zaposlovanje

  Kot je bilo načrtovano, konec februarja proizvodnja v Revozu začne obratovati v povečanem obsegu, za kar so v preteklih mesecih potekala obsežna naložbena dela in zaposlovanje novih sodelavcev.


 • 31.08.16

  Raynald Joly prevzel funkcijo na čelu Revoza

  Potem ko je bil 1. avgusta 2016 imenovan za predsednika uprave Revoza, je po izteku kolektivnega dopusta Raynald Joly tudi operativno prevzel svojo novo funkcijo ter na tem mestu nasledil Patricea Haettela. Ta odhaja na mesto Renaultovega industrijskega direktorja pola sever-vzhod ter z Revozom ostaja povezan v funkciji predsednika nadzornega sveta.

 • 04.07.16

  Od 1. avgusta dalje za direktorja tovarne Revoz imenovan Raynald Joly

  Od 1. avgusta dalje je za novega direktorja tovarne Revoz imenovan Raynald Joly, trenutno industrijski  direktor, namestnik predsednika, projekta Kitajska. Na tem mestu bo nasledil Patricea Haettela, ki je bil v začetku junija imenovan za industrijskega direktorja pola sever-vzhod in bo tako poslej tudi Jolyjev nadrejeni.
 • 21.03.16

  Komercialni uspeh clia pripeljal nazaj v Revoz

  Clio 4 že od začetka prodaje beleži velik komercialni uspeh, njegova prodaja pa raste iz leta v leto. Trenutno clia 4 proizvajata dve tovarni: Flins v Franciji in Bursa v Turčiji. Nadaljnji uspeh clia zahteva uvedbo njegove proizvodnje še v tretjo tovarno, to je Revoz Novo mesto.

 • 11.12.15

  CHRISTOPHE LAUBRY IN ANTON ZVONKO KINK IMENOVANA ZA NOVA ČLANA UPRAVE REVOZA

  Nadzorni svet Revoza je na seji 10. decembra 2015 za nova člana uprave podjetja potrdil Christopha Laubryja, tehničnega direktorja Revoza, in Antona Zvonka Kinka, direktorja človeških virov. Tako Revozovo upravo zdaj sestavljajo štirje člani:
  • Patrice Haettel, predsednik;
  • Albin Kužnik, član uprave, direktor proizvodnje;
  • Christophe Laubry, član uprave, tehnični direktor in
  • Anton Zvonko Kink, član uprave, direktor človeških virov.
 • 02.09.15

  Revozovci na dogodku Smart Times Budapest 2015

  Skupina  37 revozovcev se je na povabilo vodstva Smarta in na predlog  svojih  vodij za nagrado za zavzeto delo na projektu smart forfour, v soboto, 29. avgusta, udeležila dogodka Smart Times 2015. Ta je namenjen lastnikom vozil smart, Smart  pa ga organizira že peto leto, in sicer vsakokrat v drugem evropskem mestu.
 • 26.08.15

  Revoz izdelal 100.000. twinga

  Od začetka serijske proizvodnje maja lani pa do 13. julija smo v Revozu izdelali že okroglih 100.000 twingov 3. generacije. Jubilejnega smo malo zadržali in ga s sodelavci montaže postavili pred fotografski objektiv dan kasneje, 14. julija. 100.000. twingo je črne barve in namenjen na francoski trg.

   

 • 24.07.15

  Revoz na kolektivnem dopustu

  Od 27. julija do vključno 17. avgusta je Revoz na kolektivnem dopustu.
 • 05.05.15

  Legenda se poslavlja - v Revozu izdelan zadnji clio druge generacije

  V ponedeljek, 4. maja, je s proizvodnih trakov v Revozu zapeljal zadnji clio  druge generacije. Proizvodnja clia II je v Novem mestu stekla marca 1998. V več kot 17 letih je v tovarni nastalo skupaj 1.490.607 vozil clio II.

  »Clio II je za zgodovino Revoza izrednega pomena, z njim smo dosegli največji razvoj in številne rekorde. Pomembno je, da na tej poti konkurenčnosti in učinkovitosti vztrajamo tudi v bodoče,« Patrice Haettel, predsednik uprave Revoza.

 • 12.01.15

  Od marca dalje Revoz spet v dveh izmenah

  Novi twingo je ob svojih prvih javnih predstavitvah požel velik uspeh, zato je tovarna Revoz konec lanskega leta začasno uvedla tudi polovično nočno izmeno. S tem je pravočasno zagotovila vsa potrebna vozila za komercializacijo novega modela v posameznih evropskih državah, kar je bil tudi eden od ciljev, ki si jih je zastavila v okviru projekta začetka proizvodnje novih modelov, imenovanega Edison.

 • 10.11.14

  Revoz sprejel sosede tovarne

  6. novembra so prvič po treh letih, zadnji tak obisk je bil namreč oktobra 2011,  Revozovi sosedje obiskali tovarno in se seznanili z vsemi novostmi. Leta 2011 smo jim predstavili naše načrte, minuli teden pa so se sosedje lahko sami prepričali, da so bili  ti v celoti uresničeni.
 • 13.10.14

  Dnevi ogleda za zaposlene in njihove družine

  10. in 11. oktobra je tovarna odprla vrta za zaposlene in njihove družine. Ogledali so si lahko novo karosernico, presernico, celotno montažo in del lakirnice. Projekt Edison je prinesel številne posodobitve, zato je bilo zanimanje precejšnje.
 • 01.10.14

  V Revozu ponovno polovična nočna izmena

  Po več letih nenaklonjenih razmer na avtomobilskem tržišču se s serijsko proizvodnjo novega twinga in štirisedežnega smarta za Revoz začenja spodbudnejše obdobje, pospremljeno z večjim povpraševanjem po trenutnih modelih. Potem ko je bilo za dvig proizvodnje z ene izmene in pol na dve polni izmeni v prvi polovici leta že izvedeno obsežno zaposlovanje, bo potrebnih še okoli 450 novih zaposlitev za zagon polovične nočne izmene, ki naj bi začela obratovati od decembra dalje. S tem naj bi se obseg proizvodnje s sedanjih več kot 600 vozil na dan povečal na okoli 800.
 • 31.07.14

  Revoz na kolektivnem dopustu

  Od 4. do 25. avgusta smo v Revozu na kolektivnem dopustu. V tem času elektronske pošte, ki prihaja  na naslov info.revoz@renault.com , ne bomo pregledovali.

  Hvala za razumevanje,

  Služba za komunikacije Revoz

 • 07.05.14

  Otvoritev novih proizvodnih linij v Revozu

  Novo mesto, 7. maj - Po več kot dveh letih dela na projektu in uspešno zaključenih naložbenih delih je prišla na vrsto prijetna dolžnost – uradna otvoritev novih pridobitev v tovarni. Pomemben mejnik za več kot 2.000 zaposlenih v Revozu in več tisoč predstavnikov partnerjev z vsega sveta, ki so v projektu sodelovali, so s svojo prisotnostjo počastili tudi predsednik Renaulta Carlos Ghosn ter predsednica vlade RS Alenka Bratušek in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja.
 • 17.01.14

  Manjši obseg proizvodnje, a uspešno uresničevanje velike naložbe

  Kljub temu da je bilo leto 2013 za Revozovo dejavnost zelo nenaklonjeno, je podjetju uspelo izpolniti najpomembnejši cilj – uspešno izvedbo zaključne faze velike naložbe, povezane s povsem novo proizvodnjo modelov, ki izhaja iz partnerstva med Zvezo Renault-Nissan in nemškim Daimlerjem.
 • 25.11.13

  V Revozu nagradili jubilante

  23. novembra je  Revoz nagradil jubilante, ki so v obdobju od 1.1. 2012 do 30.6. 2013 izpolnili  10, 20, 30 in 40 let delovne dobe v Revozu. Teh je bilo 175, in sicer  54 sodelavk in sodelavcev za 10 let,  51 za 20 let ter 69  za 30 let. Boris Gazvoda,  ki se je medtem že upokojil, pa je prejel nagrado za 40 let.
 • 20.11.13

  V Revozu obeležili dan slovenske hrane

  V Sloveniji že tretje leto zapored na 15. november obeležujemo dan slovenske hrane, ki je namenjen ozaveščanju uporabnikov o pomenu lokalno pridelane hrane, glavni poudarek pa je na tradicionalnem slovenskem zajtrku: maslo, med, mleko, črn kruh, jabolka.
 • 18.10.13

  Predstavljen projekt ureditve območja ob Težki vodi

  Pobudnik projekta ureditve območja ob Težki vodi je podjetje Revoz, ki je v preteklosti že pokazalo odprtost ter del svojega ozemlja predalo v uporabo širši skupnosti kot urejeno pešpot in večnamensko igrišče.

 • 05.09.13

  Zamenjava na vrhu Revoza

  Prvi mož Revoza Aleš Bratož 1. oktobra 2013 odhaja iz podjetja in prevzema obveznosti in naloge generalnega direktorja industrijske podružnice Oyak Renault v Turčiji. V Revozu ga bo nasledil Patrice Haettel, trenutno direktor mehanske tovarne Valladolid Motores v Španiji.
 • 17.07.13

  Naložbena dela v Revozu dosegla vrhunec

  V zadnjih mesecih je v Revozu pravo »globalno mravljišče«. Medtem ko so naložbena dela dosegla svoj vrhunec, se na deloviščih v tovarni vrstijo skupine zunanjih izvajalcev in sodelavcev Zveze Renault Nissan z vsega sveta, ki delajo na zagonu projekta. Istočasno se skupina okoli 100 revozovcev – od proizvodnih delavcev do strokovnjakov – mudi v Renaultovem tehničnem centru v Parizu, kjer bodo naredili vse potrebno za prenos proizvoda in procesa v Novo mesto.

   

 • 19.06.13

  Zmagovalci programa Varnost in mobilnost za vse so se vrnili iz Disneylanda

  Potovanje na zaključni mednarodni dogodek programa Varnost in mobilnost za vse v Parizu in nagradni vikend v Disneylandu sta - že šesto leto v organizaciji Revoza - za letošnje zmagovalce, projektno skupino Osnovne šole Bršljin Novo mesto pod mentorstvom Irene Gole, minila kot bi trenil. Pred sovrstniki iz sedmih držav sveta so še enkrat prepričali s suvereno predstavitvijo svojega projekta v muzeju Cité des sciences, kamor jih je prišla pozdravit tudi slovenska veleposlanica v Parizu Veronika Stabej.

 • 28.11.12

  40 let Renaulta v Novem mestu

  V Revozu letos beležimo 40-letnico Renaulta v Novem mestu. Častitljiv jubilej bomo med drugim obeležili z zgodovinsko razstavo za povabljene ter v nadaljevanju za vse zaposlene in okroglo mizo na temo konkurenčnosti avtomobilske industrije v Sloveniji, ki je potekala v sredo, 28. novembra, v Dvorani za komunikacije podjetja Revoz. 

  Okroglo mizo je vodila Vida Petrovčič, sodelovali pa so predsednik uprave Revoza Aleš Bratož, generalni direktor TPV Vladimir Bahč, generalni direktor Helle Saturnusa Christof Droste, predsednik poslovodnega odbora Hidrie Iztok Seljak in direktor Slovenskega avtomobilskega grozda Dušan Bušen.

 • 24.09.12

  Revoz nagradil svoje jubilante

  22. septembra je v Kulturnem centru Janeza Trdine potekala slovesna podelitev nagrad jubilantom, ki so v letu 2011 izpolnili 10, 20, 30 in celo 40 let delovne dobe v Revozu.

  Skupaj jih je bilo 185: 42 za 10 let, 98 za 20 let, 43 za 30 let in 2 za 40 let.

 • 12.09.12

  Prilagajanje obsega proizvodnje manjšemu povpraševanju na trgu

  Kot smo v Revozu že večkrat izpostavili, trenutne razmere na trgu naši dejavnosti niso naklonjene, tako da se v zadnjem času srečujemo s padcem prodaje, ki občutno presega naša predvidevanja.

 • 10.09.12

  Voznik Lotus F1 team Romain Grosjean na obisku v Revozu

  Po veliki nagradi Monze in pred selitvijo na druge celine se je delček karavane Formule 1 ustavil tudi v novomeškem Revozu. Romain Grosjean, Lotus F1 Team, se je med obiskom Revoza srečal z vodstvom podjetja ter namenil največji del svojega časa ogledu novomeških proizvodnih obratov, kjer je delil podpise in se fotografiral z zaposlenimi.
 • 20.08.12

  Konec kolektivnega dopusta v Revozu

  In že smo nazaj...

  V podjetju Revoz  smo  po opravljenih investicijskih delih in končanem kolektivnem dopustu 20. avgusta  ponovno zagnali montažne trakove. 

 • 07.06.12

  Nadzorni svet potrdil podaljšanje mandata uprave Revoza

  Nadzorni svet Revoza je na svoji 66. seji sprejel sklep o podaljšanju mandata članov uprave Revoza, d.d., za naslednje mandatno obdobje, t.j. do 25.6.2016. Člani uprave tako ostajajo: Aleš Bratož, predsednik uprave, Albin Kužnik, član uprave, in Franci Bratkovič, član uprave.

 • 24.05.12

  Revoz podaril računalniško opremo osnovnim šolam

  V torek, 22.5, je 20 osnovnih šol z Dolenjske in Bele Krajine, v okviru prenove računalniške opreme v Revozu prejelo 20 prenosnih računalnikov, 30 namiznihračunalnikov in 20 tiskalnikov, ki so bili krajši čas v uporabi v podjetju.

   

 • 18.05.12

  Revoz doniral Rdečemu križu Slovenije

  Revoz v okviru družbene odgovornosti velik del svoje pozornosti namenja humanitarnim dejavnostim. Tako sodeluje s številnimi organizacijami, med drugim tudi Rdečim križem Slovenije, ki si znotraj mednarodne organizacije Rdečega križa s humanitarnim delovanjem prizadeva izboljšati življenje ranljivih skupin v današnji družbi.
 • 15.05.12

  Revoz podelil nagrade finalistom natečaja varnost in mobilnost za vse

  V petek 11. maja se je v Revozu zgodilo finalno dejanje natečaja Varnost in mobilnost za vse, v katerem je sodelovalo več kot 50 skupin različnih osnovnih šol po Sloveniji. Med finalnih šest skupin so se uvrstile projektne skupine z Osnovnih šol Semič, Dob, Idrija, Rovt, Šmartno v Tuhinju ter Mirana Jarca iz Ljubljane, prav slednji so bili tudi veliki zmagovalec natečaja. Dogodek, na katerem so se srečale vse finalne skupine, je s humorjem in zabavnim nastopom popestril tudi igralec in voditelj Bojan Emeršič.

 • 27.03.12

  Vodstvo Revoza in člani mreže za okolje čistili okolico tovarne

  Vodstvo podjetja  in člani okoljske mreže v Revozu so v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2012, v soboto 24. marca, čistili zunanje in mejne površine tovarne.
 • 15.03.12

  Evropski avtomobilski trg v upadanju

  Manj naročil, zato zaustavitev polovične nočne izmene

  Novo mesto, 15. marca – V Revozu v zadnjih mesecih beležimo zmanjšanje naročil, ki je posledica občutnega padca evropskega trga. Vsi dosedanji organizacijski ukrepi (ustavitev proizvodnje konec leta in nato še v februarju) niso zadostovali za ublažitev posledic padca naročil. Ker razmere na trgu še vedno ne kažejo na izboljšanje, smo primorani sprejeti dodatne ukrepe za prilagajanje obsega proizvodnje, da bi zagotovili nemoten proizvodni proces, in sicer zaustavitev polovične nočne izmene predvidoma 26. aprila.

 • 12.01.12

  Nadzorni svet potrdil imenovanje

  Nadzorni svet Revoza je 12. januarja je potrdil imenovanje Francija Bratkoviča za člana uprave Revoza, direktorja človeških virov. Bratkovič je na tem mestu nasledil Zdravka Slaka, ki se je konec leta 2011 upokojil.

 • 25.11.11

  REVOZ OBISKALI SOSEDI

  Novo mesto, 24. november – Po zaključenem obdobju zaupnosti v Revozu ponovno odpiramo vrata tovarne zunanjim obiskovalcem. Med prvimi smo tradicionalno medse povabili najbližje sosede. Glede na to, da je pred nami pomembno naložbeno obdobje, smo jih želeli seznaniti predvsem z razvojnimi načrti, ki med drugim upoštevajo tudi naša stalna prizadevanja za zmanjšanje vplivov na okolje.

 • 10.10.11

  Z REVOZOVIH PROIZVODNIH TRAKOV ŽE 10.000 TWINGOV RS

  S proizvodnih trakov novomeškega Revoza je te dni zapeljal že 10.000. twingo RS (Renault Sport). Proizvodnja te športne različice priljubljenega modela twingo je stekla julija 2008, njegova ključna tržišča pa so v Evropi, Južnoafriški republiki in na Japonskem.

 • 19.09.11

  Revoz nagradil sodelavce za zvestobo podjetju

  17. septembra je podjetje Revoz povabilo svoje jubilante na svečano prireditev in podelitev nagrad ter jim tako izkazalo priznanje za njihovo pripadnost. Slovesnost je potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.

 • 29.08.11

  V Revozu ponovno obratujemo tudi ponoči

  Polovična nočna izmena bo začela obratovati danes, 29. avgusta, ob 22. uri, zato smo zaposlili okoli 300 sodelavcev. Pri zaposlovanju so imeli prednost zaposleni za določen čas, ki jim je bila pogodba prekinjena konec maja, ko smo zaradi težav z oskrbo morali odpraviti nočno izmeno. Zaposlitev je začasne narave, predvidoma do konca leta, ob ugodnih razmerah na trgu morda tudi dlje.

 • 20.07.11

  Revoz na kolektivnem dopustu

  Od 21. julija do 16. avgusta je podjetje Revoz na kolektivnem dopustu. 
 • 12.07.11

  Katrca praznuje 50 let

  Legendarna Renaultova katrca letos praznuje 50 let. Njenih 8 milijonov primerkov je bilo naprodaj v več kot 100 držav sveta, proizvodnja je potekala v 24 državah, med drugim tudi v novomeški, iz katere je simbolično leta 1992 zapeljala tudi zadnja katrca nasploh.Katrca praznuje povsod po svetu in v različnih oblikah.

 • 06.05.11

  Revidirani finančni rezultati Revoza za leto 2010

  LANI Z NAJVIŠJIMI PRIHODKI, PRENOS BILANČNEGA DOBIČKA ZARADI PREDVIDENIH NALOŽB

  5. maja se je skupščina delničarjev družbe Revoz, d.d., seznanila z revidiranim letnim poročilom za leto 2010 in s poročilom nadzornega sveta.
 • 04.05.11

  REVOZ ZARADI POSLEDIC CUNAMIJA NA JAPONSKEM ZAČASNO PRILAGAJA OBSEG PROIZVODNJE

  Eden najmočnejših potresov v zgodovini in cunami, ki sta 11. marca 2011 prizadela regijo Sendai severno od Tokia, sta imela ogromne človeške in gospodarske posledice. V tej regiji se nahaja tudi večina proizvodnje elektronskih delov. Avtomobilska industrija, ki je ena največjih uporabnic vgradne elektronike, je še posebej občutila posledice, ki so še povečale težave z oskrbo, znane zaradi svetovne gospodarske krize že pred cunamijem.

 • 22.10.10

  Priznanje podeljeno projektu Revoza - Razmigajmo življenje

  20. oktobra, je bilo v okviru 3. dne ravnanja s človeškimi viri na Otočcu podeljeno priznanje Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za vzoren primer ravnanja s človeškimi viri za leto 2009.
  Ocenjevalna komisija je prijave skrbno pregledala in soglasno odločila, da se letošnje priznanje Vzoren primer ravnanja s človeškimi viri Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2009 podeli podjetju Revoz,za projekt Razmigajmo življenje.

 • 19.10.10

  Revoz povabil na obisk svoje sosede

  19. oktobra smo po dobrih dveh letih v Revozu spet sprejeli svoje sosede, prebivalce bližnjih naselij.
  Uvodni predstavitvi v konferenčni dvorani tovarne, med  katero je predsednik uprave Aleš Bratož predstavil Renaultove
  novosti, zlasti električna vozila, Janez Zupančič, vodja Oddelka za okolje in Silvo Balant, vodja Oddelka energetike,  pa sta spregovorila o okoljskih kazalcih in varčevanju z električno energijo, je sledil ogled proizvodnje.

 • 06.09.10

  Iz Revoza že 500.000 twingov

  Od takrat, ko je Revoz 2. februarja 2007 pridobil soglasje za serijsko proizvodnjo novega twinga, pa do danes, 6. septembra, smo v Revozu izdelali že 500.000-ega twinga. To je beli twingo »serviser« z dizelskim motorjem, namenjen francoskemu trgu. Danes izdelamo približno 520 twingov dnevno, velika večina pa jih odhaja na francoski trg. Twingo se po kakovost uvršča v sam vrh v svojem segmentu. Tovarna vse od začetka proizvodnje twinga obratuje v treh izmenah, polovični ali polni, v letu 2009 pa je dosegla proizvodni rekord zahvaljujoč subvencijam za nakup vozil nižjega avtomobilskega razreda, zlasti v Franciji in Nemčiji.

   

   

 • 24.08.10

  DAN REVOZA 2010

  3. julija so se zaposleni v Revozu skupaj s svojimi družinami in prijatelji zbrali na tradicionalnem Dnevu Revoza, ki je tudi tokrat potekal v Dolenjskih Toplicah. Glavna tema letošnjega druženja je bil 3-milijonti renault, ki smo ga v Revozu izdelali 17. marca.
 • 21.07.10

  REVOZ NA KOLEKTIVNEM DOPUSTU

  Revoz je od 26. julija do 16. avgusta na kolektivnem dopustu. V tem času bodo v podjetju izvajali le obnovitvena in vzdrževalna dela.

 • 26.05.10

  Revoz na lestvici ugleda na drugem mestu

  Na lestvici uglednih slovenskih podjetij, ki jo vsako leto pripravi agencija Kline in Partner, se je Revoz letos povzpel na drugo mesto, kar je najboljša uvrstitev doslej.

 • 24.05.10

  Revoz zaposlovalec leta v regiji

  Na 22. forumu odličnosti in mojstrstva na Otočcu je Revoz prejel nagrado za organizacijo, ki je v minulem letu zaposlila največ novih sodelavcev.

 • 15.04.10

  Aleš Bratož je direktor leta

  Na sejmu Kapital, ki ga je revija Kapital letos že 16. leto zapored organizirala na Gospodarskem razstavišču, je bil predsednik uprave Revoza Aleš Bratož proglašen za naj direktorja leta 2009 v Sloveniji. Anketo je revija Kapital opravila med 40 novinarji slovenskih gospodarskih redakcij, ki so ocenili, da se je s svojimi vodstvenimi sposobnostmi v obdobju, ki ga je močno zaznamovala finančna in gospodarska kriza, najbolj izkazal Aleš Bratož.

 • 17.03.10

  3-milijonti renault iz Revoza

  17. marca 2010, je z Revozovega proizvodnega traku zapeljal že 3-milijonti avtomobil znamke Renault, izdelan v novomeški tovarni. Začetek proizvodnje renaultov sega v leto 1972, ko smo po prenosu pogodbe med Renaultom in Litostrojem na Revoz oziroma takratni IMV začeli izdelovati legendarni renault 4 ali t.i. »katrco«, ki se po številu izdelanih primerkov (nekaj več kot 570.000) uvršča na 2. mesto. Absolutni zmagovalec je z nekaj manj kot 1.400.000 izdelanimi vozili zdaj že legendarni clio II, katerega proizvodnja še vedno poteka v Revozu, na 3. mesto pa se uvršča twingo, ki je doslej našel že več kot 420.000 kupcev. Okroglo številko 500.000 twingov pričakujemo konec avgusta.
 • 16.03.10

  OBISK PREDSEDNIKA VLADE BORUTA PAHORJA V REVOZU

  V torek, 16. marca, smo v Revozu po dobrih dveh letih dela na projektu novega vozila, ki smo ga poznali pod kodno oznako X33 oziroma E33, širši javnosti odprli vrata svoje proizvodnje in predstavili nov model renault wind, ki se je na proizvodnem traku pridružil obstoječima twingu in cliu II.

  Kot prva sta se o uresničitvi projekta, ki ga je z neposredno finančno spodbudo podprla tudi slovenska država, prepričala predsednik vlade Republike Slovenije Borut Pahor in minister za gospodarstvo Matej Lahovnik.
 • 04.03.10

  WIND: COUPÉ-ROADSTER Z INOVATIVNIM SISTEMOM ZLOŽLJIVE STREHE

  Na salonu v Ženevi Renault predstavlja wind. Ta novi dvosedežni coupé roadster predstavlja pomembno inovacijo: električno zložljivo streho, ki se zloži v samo 12 sekundah. Sicer pa bo wind edini v svoji kategoriji, ki ponuja prtljažnik z nespremenjeno prostornino, ne glede na položaj strehe. Vozilo so razvili v Renault Sport Technologies, izdelovali ga bomo v  Revozu, v prodaji pa bo od sredine leta 2010 dalje. Z windom, ki je vozilo za užitek pri vožnji in vozilo, ki poudarja podobo znamke, prinaša Renault nov veter v svet roadsterjev.

 • 02.02.10

  RENAULT WIND: SVEŽ VETER V SVETU ROADSTERJEV

  Renault za letošnjo avtomobilsko razstavo v Ženevi pripravlja svetovno premiero: 2. marca bo razkril novi kupe-roadster renault wind, ki ga bomo izdelovali v Revozu.

 • 13.01.10

  REVOZ ZAKLJUČIL LETO 2009 Z REKORDNIMI ŠTEVILKAMI

  Revoz, d.d., edino podjetje, ki se v Sloveniji ukvarja s proizvodnjo vozil, je v letu 2009 v veliki meri izkoristil spodbude evropskih držav za nakup novih vozil, saj je število naročil najbolj poraslo ravno v nižjem razredu, v katerega spadata tudi renault twingo in clio II. Tako so naročila porasla že v začetku leta, ko je tovarna ponovno prešla na obratovanje v treh polnih izmenah, poleg tega pa je bilo tudi nemalo delovnih sobot oziroma nedelj.

 • 16.12.09

  V REVOZU PRIČAKUJEMO NOVEGA ČLANA

 • 09.12.09

  V REVOZU SMO PRESEGLI PROIZVODNI REKORD

  V torek, 8. decembra 2009, je z Revozovih proizvodnih trakov zapeljal 200.165. avtomobil, izdelan v letošnjem letu, s čimer je bil presežen dosedanji rekord (200.164). Visoka raven proizvodnih količin je predvsem posledica finančnih spodbud številnih evropskih držav, ki so se najbolj izrazito odrazile ravno v nižjem prodajnem razredu vozil. Zahvaljujoč dobrim rezultatom bomo v Revozu izplačali najvišjo letno nagrado doslej, in sicer decembra akontacijo 1.000 evrov bruto na zaposlenega ter poračun januarja 2010.

 • 23.10.09

  20 let od prve petice

  Leta 1988 je bila med IMV in RNUR (Régie nationale des usines Renault) podpisana pogodba o sovlaganju v proizvodnjo renaulta 5 ter ustanovljeno podjetje Revoz. Slednje je začelo poslovati januarja 1989.

 • 06.07.09

  Dan Revoza - srečanje za zaposlene in njihove bližnje

 • 18.05.09

  Patrick Pelata na obisku v Sloveniji

  Od 14. do 15. maja 2009 se je na obisku v Sloveniji mudil Patrick Pelatá, generalni direktor Renaulta, namestnik predsednika. V okviru svojega obiska se je v četrtek, 14. maja, srečal s slovenskim predsednikom vlade Borutom Pahorjem in ministrom za razvoj in evropske zadeve Mitjem Gasparijem, pri čemer je beseda tekla o uspešnem delovanju Renaulta doslej ter o možnostih za njegov nadaljnji razvoj.

 • 20.04.09

  V Revozu proizvodnja spet s polno zmogljivostjo

  Potem ko je število naročil v začetku letošnjega leta zahvaljujoč ukrepom, ki so jih sprejele nekatere evropske vlade za spodbudo prodaje novih vozil, občutno poraslo, smo v Revozu od začetka aprila postopno povečevali obseg proizvodnje in sredi aprila po več kot petih mesecih obratovanja v dveh izmenah in pol ponovno prešli na obratovanje s polno zmogljivostjo. Za ta namen smo zaposlili več kot 150 novih sodelavcev.

 • 15.04.09

  Proizvodnja v Revozu bo ponovno stekla

  Po ponovni vzpostavitvi proizvodnje pri poddobavitelju volanskih drogov Rencast bo v Revozu danes, 15. aprila, ponovno stekla proizvodnja, in sicer začenši z nočno izmeno.

 • 14.04.09

  V Revozu zaustavitev proizvodnje zaradi prekinjene dobave volanskih drogov

  V Revozu smo bili 9. aprila 2009 ob 14. uri primorani zaustaviti proizvodnjo zaradi prekinitve dobave sestavnih delov – volanskih drogov, ki jih za našo tovarno izdeluje francoski poddobavitelj Rencast.

 • 20.03.09

  OB POLNI ZASEDENOSTI ZMOGLJIVOSTI REVOZA BO PRESEŽNO POVPRAŠEVANJE PO CLIU II POKRIVALA TOVARNA FLINS

  Glede na to, da je na evropskem tržišču prišlo do občutnega povečanja povpraševanja po modelih twingo in clio II, ki ju izdelujemo v Novem mestu, in glede na to da trenutno tem potrebam v Revozu ne uspevamo v celoti zadostiti, je bila sprejeta odločitev, da v Revozu maksimalno povečamo obseg proizvodnje twinga, ki ga izdelujemo izključno v naši tovarni. To pomeni, da bomo ob obratovanju s polno zmogljivostjo v treh izmenah lahko zagotovili le del potrebnih količin clia II, razliko pa bo pokrila tovarna Flins v Franciji, ki je ta model v preteklosti tudi že izdelovala.

 • 18.03.09

  Revoz že sedemnajsto leto zapored največji slovenski izvoznik

  Na lestvici največjih slovenskih izvoznikov, ki jo je 16. marca 2009 objavil časnik Delo v poslovni prilogi Delo FT, se je podjetje Revoz d.d. Novo mesto z 1.176.047.556 evri izvoza že sedemnajsto leto zapored uvrstilo na sam vrh  te lestvice. Revoz je prav tako z 1.175.479.010 evri največji slovenski izvoznik v države Evropske unije.

 • 24.02.09

  POVEČANJE OBSEGA PROIZVODNJE

  V Revozu bomo, potem ko smo bili v začetku novembra 2008 zaradi poslabšanega povpraševanja primorani skrčiti obseg proizvodnje na dve izmeni in pol ter uvesti določeno število nedelovnih dni, od srede aprila 2009 prešli s trenutne dnevne proizvodnje okoli 750 vozil na okoli 880 vozil, za kar bomo za določen čas zaposlili okoli 150 novih sodelavcev. Povečan obseg proizvodnje je predvsem odgovor na večje število naročil iz Nemčije.

 • 13.01.09

  Lani iz Revoza 198.096 izdelanih vozil

  V Revozu smo leto 2008 zaključili s 198.096 izdelanimi avtomobili (kazalec MADC), kar je drugi najboljši dosežen rezultat doslej. Uspešnejše je bilo za Revoz le leto 2007, ko je z montažnega traku zapeljalo 200.162 avtomobilov. Tako smo za las zgrešili nov proizvodni rekord, čemur je botrovalo zmanjšano povpraševanje po vozilih na evropskem trgu kot posledica nastopa finančne in gospodarske krize.

 • 29.10.08

  V Revozu podelili 80 računalnikov osnovnim šolam

  V podjetju Revoz d.d. Novo mesto smo se ob prenovi računalniške opreme odločili, da računalnike, ki so bili v uporabi manj kot dve leti, podarimo lokalnim osnovnim šolam za učne namene. Tako je 21 osnovnih šol iz dolenjske regije in Društvo Polžek prejelo najmanj po en prenosni računalnik in dva osebna – nekateri tudi več - skupaj 30 prenosnih računalnikov in 50 osebnih.

   

 • 17.09.08

  Twingo RS se predstavi na Vranskem

  Twingo RS se predstavi na Vranskem
  Slovenska premiera twinga RS je potekala 15. in 16. septembra v novo odprtem centru varne vožnje na Vranskem. Prvi dan je bil namenjen medijem, 16. septembra pa je Revoz v znak zahvale za dobro opravljeno delo tja povabil najbolj prizadevne sodelavce pri projektu twingo RS in predstavnike dobaviteljev ter druge pomembne goste. 
 • 24.06.08

  Revoz prejel okoljevarstveno dovoljenje

  Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje, je 19. junija Revozu izdala okoljevarstveno dovoljenje (IPPC) za obratovanje naprav, ki lahko povzročajo onesnaževanje okolja večjega obsega.

 • 05.06.08

  Sosedje ponovno na obisku v Revozu

  5. junija na svetovni dan okolja je Revoz ponovno povabil v svojo sredino najbližje sosede tovarne. Srečanja s sosedi segajo v leto 1999, ko je Revoz pridobil okoljski certifikat ISO 14001. Od takrat se v Revozu s sosedi srečujemo vsako leto, z izjemo obdobja zaupnosti. Tako njihov zadnji obisk sega v november 2005, v obdobje pred uvedbo projekta novega twinga.

 • 02.06.08

  Aleš Bratož na čelu Revoza

  Z današnjim dnem je vodenje podjetja Revoz, d.d., Novo mesto prevzel Aleš Bratož. Na tem mestu je nasledil Marcela Brouillera, ki je v začetku leta prevzel vodenje Renaultove mehanske tovarne v Le Mansu, Francija. Aleš Bratož, 44 let, je Novomeščan. Svojo poklicno pot je od samega začetka gradil v Revozu oziroma v takratnem IMV-ju.

   

 • 23.04.08

  Renault platinasti sponzor konference TRA

  Renault je platinasti sponzor mednarodne konference TRA (ang. »Transport Research Arena«), ki jo od 21. do 24. aprila 2008 v Cankarjevem domu v Ljubljani organizirajo Evropska komisija, Evropska konferenca direkcij za ceste ter Evropski svet za raziskave na področji cestnega prometa. Slogan tokratne konference, ki v času predsedovanja poteka v Sloveniji, je «Okolju prijaznejši, varnejši in pametnejši transport za Evropo» (ang. «Greener, safer and smarter road transport for Europe»), kar je popolnoma v skladu z Renaultovo strategijo razvoja vozil.
 • 26.03.08

  Revoz že šestnajsto leto zapored največji slovenski izvoznik

  Na lestvici največjih slovenskih izvoznikov, ki jo je 25. marca 2008 objavil časnik Delo v poslovni prilogi Delo FT, se je Revoz z 1.206.269.285 evri izvoza že šestnajsto leto zapored uvrstil na sam vrh te lestvice. V primerjavi z letom 2006 se je izvoz Revoza povečal za 24 odstotkov. Revoz je prav tako z 1.206.265.053 evri največji slovenski izvoznik v države Evropske unije.
 • 07.03.08

  Predstavitev twinga RS

  Twingo Renault Sport, ki so ga 31. januarja 2008 uradno predstavili vozniki ING-Renault F1 Team, širši javnosti pa je bil predstavljen na letošnjem ženevskem salonu, je športno vozilo, ki je cenovno dostopno in predstavlja vstopnico med modele renault sport. Mali športni avto bo izdeloval Revoz  na liniji clio campusa in novega twinga, 90 % proizvodnih operacij twinga in twinga sport je enakih. Revoz je tako prva tovarna, ki izdeluje športno različico RS, do sedaj so športne različice vseh modelov nastajale v tovarni Dieppe v Franciji.

 • 03.01.08

  Revozov proizvodni rekord

  V petek, 28. decembra 2007, je okoli 16. ure z Revozovega montažnega traku zapeljal 200.000. avtomobil, izdelan v tem letu, clio II, kovinsko sive barve. Na ta način je tovarna krepko presegla svoj dotedanji proizvodni rekord (177.945) in prestopila simbolični prag v avtomobilski industriji. Skupaj je Revoz v lanskem letu izdelal  in predal prodajni mreži 200.164 avtomobilov, od tega že več kot 75.000 novih twingov, ki se zelo dobro prodajajo na evropskem trgu in katerih proizvodnja naj bi občutno porasla v letu 2008.
 • 23.10.07

  Novi twingo za nova znanja

  Novi twingo je v Revoz prinesel nove tehnologije, nove proizvodne procese, nove delovne načine in številne nove sodelavce. Z željo, da vsa ta znanja prenesemo tudi v slovensko okolje, smo se v Revozu odločili okrepiti sodelovanje s slovenskimi šolami in fakultetami ter ob tem podariti 15 vozil twingo 14 srednjim oz. poklicnim tehničnim šolam in eni strojni fakulteti.

 • 30.08.07

  Renault je razkril »novomeški« novi twingo

  Letošnja avtomobilska razstava v Ženevi prinaša prvo uradno razkritje dokončne serijske različice modela novi twingo, ki ga bodo izdelovali le v tovarni Revoz v Novem mestu.

 • 25.04.07

  Proizvodnja novega twinga poteka v Sloveniji

  Renaultova tovarna Revoz Novo mesto, ki edina izdeluje novega twinga, je začela s proizvodnjo tega novega malega modela iz družine Renault.

 • 28.11.06

  Znova nočna izmena v Revozu

  V noči s 27. na 28. november 2006 je v Revozu z delom začela nočna izmena za proizvodnjo clia II. Za povečanje proizvodnje so zaposlili in izobrazili 400 novih delavcev.

 • 28.09.06

  Renault na pariškem salonu razkril concept »novomeškega« twinga

  Renault je na avtomobilskem salonu v Parizu spektakularno predstavil koncept novega twinga, modela, ki ga bomo za evropsko tržišče izdelovali samo v novomeškem Revozu.

 • 22.09.06

  Revoz prejel posebno nagrado za naložbenika leta

  V četrtek, 21. septembra 2006, so v Jamskem dvorcu Postojnske jame razglasili prejemnike nagrad »FDI of the Year - Tuji naložbenik leta«.

 • 25.07.06

  Okoli 400 novih delovnih mest v Revozu

  Renault clio II, ki ga izdelujemo v Revozu, odlikujeta zanesljivost in odlična kakovost, kar nenazadnje potrjuje tudi anketa o kakovosti JD Power, po kateri se je uvrstil na tretje mesto v svojem razredu in kar seveda potrjujejo tudi njegovi kupci.

 • 07.04.06

  Iz Revoza že več kot milijon cliov II

  S 1. januarjem 2006 je tovarna Revoz prešla v obdobje zaupnosti, saj so v teku intenzivne priprave na začetek proizvodnje novega modela X44.

 • 25.01.06

  Slovenska vlada podpira Revozove načrte

  25. decembra 2006 je Revoz obiskal predsednik vlade RS Janez Janša v spremstvu ministra za finance Andreja Bajuka, ministra za gospodarstvo Andreja Vizjaka in ministra za zunanje zadeve Dimitrija Rupla ter članov kabineta predsednika vlade.

 • 06.01.06

  Nov proizvodni rekord v Revozu

  23. decembra 2005, na zadnji delovni dan, je s proizvodnih trakov Revozove tovarne zapeljal 177.945. clio v tem letu, kar predstavlja nov proizvodni rekord.

 time 954 | cache 7200