novice

Od 1. septembra na čelu Revoza Kaan Ozkan

S 1. septembrom 2017 je bil za novega predsednika uprave Revoza in direktorja tovarne imenovan Kaan Ozkan, ki je tako na tem mestu nasledil Raynalda Jolyja. Ta odhaja v Pariz, kjer bo zasedel funkcijo direktorja učinkovitosti mehanskih tovarn Skupine Renault.

 

Kaan Ozkan, 53 let, prihaja iz Renaultove podružnice v Turčiji, kjer je bil nazadnje direktor tovarne za sestavo vozil v Bursi, ki letno proizvaja okoli 360.000 vozil v treh izmenah ter zaposluje več kot 3.500 sodelavcev. Po pridobljeni diplomi industrijskega inženirja na Middle East Technical University v Ankari junija 1989 in dodatnem izobraževanju v Franciji od leta 1989 do 1992 je svojo poklicno pot začel v Renaultovi turški podružnici, kjer je zasedal različna tehnična in vodstvena delovna mesta tako v tovarni za sestavo vozil kot v mehanski tovarni.

 

Ozkan prevzema vodenje Revoza v obdobju, ko je uspešno zaključen projekt začetka proizvodnje tretjega modela v tovarni, t. j. clia 4, in ko je proizvodna dejavnost na zelo visoki ravni, saj praktično obratuje z največjo zmogljivostjo. To dejstvo je seveda zelo pozitivno tako za podjetje samo, ki je z občutnim dvigom obsega proizvodnje tudi močno povečalo število sodelavcev (trenutno že več kot 3.000), pa tudi za širše slovensko gospodarstvo nasploh.

 

Kaan Ozkan: »Novico o prevzemu vodenja Revoza sem sprejel z velikim veseljem, saj je novomeška tovarna znotraj Renaulta znana kot ena najboljših. Odlikujejo jo bogate kompetence in visoka strokovnost vseh zaposlenih ter resnična zavezanost k zagotavljanju trajne uspešnosti poslovanja. Prepričan sem, da bomo skupaj na podlagi strategije, ki je že vrsto let jasno zastavljena, zagotavljali daljnoročno prihodnost Revoza.«

 

 

 time 405 | cache 7200