novice
14.04.09

V Revozu zaustavitev proizvodnje zaradi prekinjene dobave volanskih drogov

V Revozu smo bili 9. aprila 2009 ob 14. uri primorani zaustaviti proizvodnjo zaradi prekinitve dobave sestavnih delov – volanskih drogov, ki jih za našo tovarno izdeluje francoski poddobavitelj Rencast.

Zaposleni v omenjenem podjetju že več dni stavkajo, zaradi česar je prekinjena celotna dobava tovarnam za proizvodnjo avtomobilov, med drugim tudi novomeški, za katero je bil to tudi izključni razlog za zaustavitev proizvodnje.

Informacije glede ponovne vzpostavitve proizvodnje pri tem poddobavitelju so še vedno nezanesljive. Razvoj dogajanj sproti spremljamo in takoj ko bo spet potrjena redna dobava delov in ko bodo ti tudi prispeli v tovarno, bo stekla tudi redna proizvodnja v treh izmenah.

V podjetju prav tako proučujemo, kako bomo lahko nadomestili izpad proizvodnje, do katerega pa je prišlo žal ravno v času, ko zahvaljujoč zelo dobremu povpraševanju po modelih, ki ju izdelujemo – twingo in clio II - povečujemo dnevno proizvodnjo in prehajamo na polno proizvodno zmogljivost, zaradi česar smo tudi zaposlili več kot 150 novih sodelavcev.

 time 84 | cache 7200