novice
20.02.17

Revoz povečuje obseg proizvodnje

Začetek obratovanja nočne izmene v skladu z načrti in nadaljnje zaposlovanje

Kot je bilo načrtovano, konec februarja proizvodnja v Revozu začne obratovati v povečanem obsegu, za kar so v preteklih mesecih potekala obsežna naložbena dela in zaposlovanje novih sodelavcev.


V ponedeljek, 20. februarja, ob 22. uri bo v Revozu stekla nočna izmena, ki je bila načrtovana v okviru priprav na začetek proizvodnje novega, tretjega modela v tovarni, t.j. renault clia 4.


Dodelitev proizvodnje clia 4 je Revozu prinesla zagotovitev stabilnosti proizvodne dejavnosti za srednjeročno obdobje, višjo raven dnevnih proizvodnih količin in posledično občutno povečanje števila zaposlenih.


V zadnjih mesecih je v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje in dvema agencijama potekalo obsežno iskanje novih delavcev, ki je bilo uspešno, saj nam je v zelo kratkem roku in v zahtevnih razmerah na trgu uspelo privabiti potrebno število novih sodelavcev (več kot 300). V začetni fazi bo nočna izmena obratovala s polovično zmogljivostjo, a se bo ta povečevala, tako da bomo v Revozu nadaljevali z zaposlovanjem novih sodelavcev.


Gre zagotovo za zelo spodbudno obdobje, ki obeta novo rast poslovanja, zato vodstvo podjetja želi izkazati ustrezno priznanje vsem zaposlenim in zagotavljati njihovo nadaljnjo motiviranost, ki bo ključna pri premagovanju novih velikih izzivov, ki so še pred nami. V tej luči tudi nov štiriletni sporazum s socialnimi partnerji, ki se imenuje »Sporazum za zagotavljanje konkurenčnosti 2017-2020« in je bil podpisan 13. februarja, med drugim v letu 2017 opredeljuje dvig osnovne plače v Revozu (tako za redno zaposlene kot za napotene delavce) ter posebno nagrado za projekt clio v višini 200 evrov, ki jo prejmejo vsi zaposleni (tako redni kot napoteni), ko izpolnijo pogoj 6 mesecev prisotnosti v podjetju. Poleg tega sporazum opredeljuje številne druge zaveze za zagotavljanje fleksibilnosti in stabilnosti ter nagrajevanja, s čimer bo podjetje dolgoročno zagotavljalo konkurenčnost poslovanja, motiviranost zaposlenih in zadovoljstvo kupcev.

 time 1 | cache 7200